KESÄ 2024

Kesäkuu

Su 2.6. klo 17.30-20 International café klo 17.30-20 Mikonmökissä (Puistok. 13, käynti sisäpihalta)

To 6.6. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Su 9.6. klo 16 Kesäinen Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja kesän kunniaksi grilli-iltapalaa kaikille. Tällä kertaa opetuksessa Jaakko Paakkanen ja juonnossa Hanne Tuulos. Jatkopaikaksi sopii International café klo 17.30-20 Mikonmökissä (Puistok. 13, käynti sisäpihalta).

To 13.6. klo 17 Kirkonmäki soi. Livemusiikkia Mikaelin kirkonmäellä. Kesäkahvila auki klo 18 saakka. Kristian Luoma soittaa hengellisiä covereita.

Su 16.6. klo 17.30-20 International café klo 17.30-20 Mikonmökissä (Puistok. 13, käynti sisäpihalta).

Sunnuntai-iltaisin 16.6. – 18.8. klo 17 kesäraamis Kupittaanpuistossa. Tapaaminen ravintola Paviljongin edessä. Oma istuinalusta mukaan. Vaihtuva vetäjä. Sateen sattuessa seurakuntakodilla, mistä ilmoitetaan FB:n Mikaelmessuyhteisö-ryhmässä.

Joka kesäkeskiviikko klo 16.05 kesärukous ja klo 17 ehtoollinen Mikaelinkirkossa.

Heinäkuu

Sunnuntai-iltaisin 16.6. – 18.8. klo 17 kesäraamis Kupittaanpuistossa. Tapaaminen ravintola Paviljongin edessä. Oma istuinalusta mukaan. Vaihtuva vetäjä. Sateen sattuessa seurakuntakodilla, mistä ilmoitetaan FB:n Mikaelmessuyhteisö-ryhmässä.

Joka kesäkeskiviikko klo 16.05 kesärukous ja klo 17 ehtoollinen Mikaelinkirkossa.

To 18.7. klo 20 Summertime-konsertti Mikaelinkirkossa.

To 25.7. klo 17 Kirkonmäki soi. Livemusiikkia Mikaelin kirkonmäellä. Kesäkahvila auki klo 18 saakka. Kristian Luoma soittaa hengellisiä covereita.

To 25.7. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Elokuu

Sunnuntai-iltaisin 16.6. – 18.8. klo 17 kesäraamis Kupittaanpuistossa. Tapaaminen ravintola Paviljongin edessä. Oma istuinalusta mukaan. Vaihtuva vetäjä. Sateen sattuessa seurakuntakodilla, mistä ilmoitetaan FB:n Mikaelmessuyhteisö-ryhmässä.

Joka kesäkeskiviikko klo 16.05 kesärukous ja klo 17 ehtoollinen Mikaelinkirkossa.

Joka su elokuussa International café klo 17.30-20 Mikonmökissä (Puistok. 13, käynti sisäpihalta)

Su 11.8. luomakunnansunnuntain eväsretki Kuralan kylämäkeen. Ehtoollishartaus. Mukana Hanne Tuulos ja Mikaelin ympäristöryhmä. Kellonajat täsmentyvät lähempänä.

To 15.8. Mikaelin Love people tiimi mukana Taiteiden yössä klo 18-21. Tulkaa moikkaamaan kävelykadulle!

To 15.8. klo 21 Taiteiden yön konsertti Mikaelinkirkossa.

To 22.8. klo 18 Kirkonmäki soi. Livemusiikkia Mikaelin kirkonmäellä. Kesäkahvila auki klo 17.30-19. Vesa Väliaho ja Aaro Turunen soittavat instrumentaalijazzia.

To 22.8. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Su 25.8. klo 16 Kesäinen Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja kesän kunniaksi grilli-iltapalaa kaikille. Kautta startataan teemalla ”Kohti missiota!” Pasi Jaakkolan (opetus) ja Hanne Tuuloksen (juonto) seurassa.

JEESUS-FESTARIT 30.8.-1.9. MIKAELINKIRKOSSA & LÄHISEURAKUNNISSA

Pe 30.8. klo 18 Jeesus-festarit alkaa Mikaelinkirkossa. Turku rukoilee ja ylistää -ilta.

La 31.8. Jeesus festarit
klo 10 Armolahjat evankelioinnissa, Jukka Jämsén.
klo 11.30 Olkaa tulisieluisia Herran palvelijoita (Room. 11:12), Pasi Jaakkola.
klo 13 Ruokatauko – soppatykki Mikaelin seurakuntakodin pihalla, muuten lähiravintoloissa.
klo 14.15 Seminaarit 1
klo 15.30 Seminaarit 2
klo 16.30 Ruoka ja kahvitauko – soppatykki Mikaelin seurakuntakodin pihalla, muuten lähiravintoloissa.
klo 18 Iltajuhla (Kylänväkeä, paikallisia todistuksia, Jukka Jämsén, Teemu Sormunen).
klo 19.30 Outi & Lee Müller Helluntaiseurakunnassa. Ilkka Puhakka.

Sunnuntai 1.9. Jeesus-festarit
klo 11 Yhteinen jumalanpalvelus Mikaelinkirkossa: Kylänväkeä, saarna: Pekka Havupalo.
klo 12.30 Lounastauko – soppatykki Mikaelin seurakuntakodin pihalla, muuten lähiravintoloissa.
klo 14 Päiväjuhla: ”Jumalan valtakunta tulee?” – Jouni Lehikoinen ja Hannakaisa Shehu.
klo 16 kahvi- ja ruokatauko
klo 17 Miksi Miehet tulevat uskoon?

SYKSY 2024

Syyskuu

Su 8.9. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. Tällä kerralla teemalla ”Jumalan unelma sinusta”. Jonathan Westergård opettaa, juonnossa Pasi Jaakkola. (SuperSunnuntain Kirkonmäkitapahtuma ennen messua klo 14-16.)

Su 8.9. klo 14-16 Kirkonmäkitapahtuma. Muutaman kerran kaudessa järjestämme kirkossa ja kirkonmäellä lapsiperheille tapahtuman, jossa on ollut satamäärin kävijöitä. Mäeltä ja kirkosta löytyy silloin puuhaa kaiken ikäisille. Kirkon ovet ovat auki tutustumiselle, useasti kanttori esittelee lapsille urkuja ja ympäri kirkkoa löytyy erilaisia toimintapisteitä sekä lapsille että aikuisille. Kasvomaalarin vastaanotollakin kannattaa käväistä. Pihalla odottavat esimerkiksi kiltit rapsuttelukoirat hellijöitään ja liikunnallinen rastirata kutsuu lapsia ja lapsenmielisiä. Joka kerta on myös tarjoilua, kuten grillimakkaraa tai vohveleita. Suosittuja vieraita menneissä Kirkonmäki-tapahtumissa ovat olleet mm. paloauto, pomppulinna, poliisihevoset, vetokoirat, ratsastusponit ja tanssivat koirat.

Su 15.9. Evankeliumia Tangon sävelin Mikaelinkirkossa. (Aika tarkentuu myöhemmin). Jaana Pöllänen ja Lasse Heikkilä.

To 19.9. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Su 22.9. klo 17 Majataloilta Mikaelinkirkossa. Pekka Simojoki + EtCetera ja Ilkka Puhakka. Juonto: Pasi Jaakkola.

To 26.9. klo 18 Alfa-kurssi alkaa seurakuntakodissa, Puistok. 13. Mietitkö koskaan onko elämässä kaikki todella tässä ja haluaisit saada tietää onko Jumala olemassa? Oletko yksinäinen ja tarvitsisit lisää ystäviä? Oletko kiinnostunut kristinuskosta, mutta koet ettei kirkossa ole mitään sinulle? Mietitkö koskaan kuuleeko Jumala, jos hänelle puhuu, tai parantaako hän vielä? Mikä ikinä sinun kysymyksesi on, Alfa-kurssi on jokaista etsijää, epäilijää, uteliasta ja juuri uskon löytänyttä varten. Tai sinua, joka et tunne seurakunnasta juuri ketään ja mietit, miten löytäisit oman porukkasi ja tutustuisi muihin. Suositulla Alfa-kurssilla tutustutaan kristinuskon perusteisiin ystävällisestä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä tapaamisesta ja viikonloppuleiristä. Alfa-illat sisältävät iltapalan, musiikkia, lyhyen alustuksen sekä keskusteluhetken, jossa voit jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa. Tied & ilm. pasi.jaakkola@evl.fi tai hanne.tuulos@evl.fi.

Su 29.9. Konsertti Aboa Gospel & Higher Ground Vocals. Kellonaika tarkentuu myöhemmin.

Lokakuu

To 3.10. klo 18 Alfa-kurssi seurakuntakodissa. Tervetuloa mukaan uutena vielä tällä kerralla. Mietitkö koskaan onko elämässä kaikki todella tässä ja haluaisit saada tietää onko Jumala olemassa? Oletko yksinäinen ja tarvitsisit lisää ystäviä? Oletko kiinnostunut kristinuskosta, mutta koet ettei kirkossa ole mitään sinulle? Mietitkö koskaan kuuleeko Jumala, jos hänelle puhuu, tai parantaako hän vielä? Mikä ikinä sinun kysymyksesi on, Alfa-kurssi on jokaista etsijää, epäilijää, uteliasta ja juuri uskon löytänyttä varten. Tai sinua, joka et tunne seurakunnasta juuri ketään ja mietit, miten löytäisit oman porukkasi ja tutustuisi muihin. Suositulla Alfa-kurssilla tutustutaan kristinuskon perusteisiin ystävällisestä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä tapaamisesta ja viikonloppuleiristä. Alfa-illat sisältävät iltapalan, musiikkia, lyhyen alustuksen sekä keskusteluhetken, jossa voit jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa. Tied & ilm. pasi.jaakkola@evl.fi tai hanne.tuulos@evl.fi.

Su 6.10. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. ”Herätys, mitä ja miksi?” Opetus Jonathan Westergård ja juonto Kristiina Friman. SuperSunnuntai.

Su 6.10. Supersunnuntai. Noin kerran kuussa Mikaelissa järjestetään sunnuntai, jolloin seurakunnassa tapahtuu koko päivän. Voit aloittaa klo 11 alkavasta AAMU -messusta, syödä lounasta seurakuntakodissa ja sen jälkeen osallistua vaihtuvaan toimintaan kiinnostuksesi mukaan. Aikuisille järjestetään ohjelmaa yleensä seurakuntakodin puolella ja Klubi-siivessä klo 14.30 – 16 välillä kun taas Mikonmökki muuttuu klo 14.15 alkaen Lasten- ja perheiden taloksi. Päivä päättyy klo 16 alkavaan uudenmuotoiseen ja yhteisölliseen Mikael ILTA -messuun, jonka jälkeen Mikonmökissä avautuu Kansainvälinen kahvila, mikä toimii jatkopaikkana kaikille, jotka haluavat rupatella vielä pidempään kahvikupin äärellä. Tarkemmasta sisällöstä seuraa SuperSunnuntai -ilmoittelua www-sivuilla ja somessa.

To 10.10. klo 18 Alfa-kurssi seurakuntakodissa. Tervetuloa mukaan uutena vielä tällä kerralla. Mietitkö koskaan onko elämässä kaikki todella tässä ja haluaisit saada tietää onko Jumala olemassa? Oletko yksinäinen ja tarvitsisit lisää ystäviä? Oletko kiinnostunut kristinuskosta, mutta koet ettei kirkossa ole mitään sinulle? Mietitkö koskaan kuuleeko Jumala, jos hänelle puhuu, tai parantaako hän vielä? Mikä ikinä sinun kysymyksesi on, Alfa-kurssi on jokaista etsijää, epäilijää, uteliasta ja juuri uskon löytänyttä varten. Tai sinua, joka et tunne seurakunnasta juuri ketään ja mietit, miten löytäisit oman porukkasi ja tutustuisi muihin. Suositulla Alfa-kurssilla tutustutaan kristinuskon perusteisiin ystävällisestä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä tapaamisesta ja viikonloppuleiristä. Alfa-illat sisältävät iltapalan, musiikkia, lyhyen alustuksen sekä keskusteluhetken, jossa voit jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa. Tied & ilm. pasi.jaakkola@evl.fi tai hanne.tuulos@evl.fi.

To 17.10. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Su 20.10. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. ”Yhteys – tätä me rakennamme.” Opetus Kristiina Friman, juonto Hanne Tuulos. SuperSunnuntai.

La 26.10. klo 17 Valonjuhla seurakuntakodissa. Nyyttärit ja naamiaiset.

Marraskuu

Su 3.11. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. Tällä kerralla puhutaan siitä miksi pienryhmä on tärkeä. Opetus: Pasi Jaakkola, juonto Matti Hernesaho. SuperSunnuntai.

Su 17.11. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. Tällä kerralla vieraana Emil Anton teemasta ”Mitä on olla vainottu?”. Juonto: Jonathan Westergård. SuperSunnuntai.

Su 17.11. Supersunnuntai. Noin kerran kuussa Mikaelissa järjestetään sunnuntai, jolloin seurakunnassa tapahtuu koko päivän. Voit aloittaa klo 11 alkavasta AAMU -messusta, syödä lounasta seurakuntakodissa ja sen jälkeen osallistua vaihtuvaan toimintaan kiinnostuksesi mukaan. Aikuisille järjestetään ohjelmaa yleensä seurakuntakodin puolella ja Klubi-siivessä klo 14.30 – 16 välillä kun taas Mikonmökki muuttuu klo 14.15 alkaen Lasten- ja perheiden taloksi. Päivä päättyy klo 16 alkavaan uudenmuotoiseen ja yhteisölliseen Mikael ILTA -messuun, jonka jälkeen Mikonmökissä avautuu Kansainvälinen kahvila, mikä toimii jatkopaikkana kaikille, jotka haluavat rupatella vielä pidempään kahvikupin äärellä. Tarkemmasta sisällöstä seuraa SuperSunnuntai -ilmoittelua www-sivuilla ja somessa.

To 21.11. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

ADVENTTI & JOULU 2024

Joulukuu

Su 1.12. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. ”Jeesus tulee!” teeman äärelle johdattelee Hanne Tuulos, juonnossa Kristiina Friman. SuperSunnuntai.

Su 8.12. jouluinen Supersunnuntai. Noin kerran kuussa Mikaelissa järjestetään sunnuntai, jolloin seurakunnassa tapahtuu koko päivän. Voit aloittaa klo 11 alkavasta AAMU -messusta, syödä lounasta seurakuntakodissa ja sen jälkeen osallistua vaihtuvaan toimintaan kiinnostuksesi mukaan. Aikuisille järjestetään ohjelmaa yleensä seurakuntakodin puolella ja Klubi-siivessä klo 14.30 – 16 välillä kun taas Mikonmökki muuttuu klo 14.15 alkaen Lasten- ja perheiden taloksi. Päivä päättyy klo 16 alkavaan uudenmuotoiseen ja yhteisölliseen Mikael ILTA -messuun, jonka jälkeen Mikonmökissä avautuu Kansainvälinen kahvila, mikä toimii jatkopaikkana kaikille, jotka haluavat rupatella vielä pidempään kahvikupin äärellä. Tarkemmasta sisällöstä seuraa SuperSunnuntai -ilmoittelua www-sivuilla ja somessa.

Pe 13.12. klo 18 Mikaelinystävien järjestämä joulujuhla seurakuntakodissa.

Su 15.12. klo 16 Mikaelmessu kirkossa – uudenmuotoinen jumalanpalvelus, jossa on armoa, iloa ja rakkautta, musiikissa bändi, ikätasoiset pyhäkoulut lapsille, ehtoollista, rukouspalvelu ja iltapalaa kaikille. Jouluisen Mikaelmessun opetusksen pitää Jouni Lehikoinen ja juonnossa Pasi Jaakkola. SuperSunnuntai.

To 19.12. klo 18 Mikaelin koirakävely. Ks. tapaamispaikka Lemmikkitoimintaa-sivulta. Mikaelin koiraporukka tapaa kerran kuussa yhteisen lenkkeilyn merkeissä. Tervetuloa mukaan – myös ilman omaa koiraa!

Lue lisää pienryhmätoiminnasta, Alfa- ja kasvukursseista, musiikki-, liikunta-, taide-, ja lemmikkitoiminnasta niiden omilta alasivuiltaan.

Etsitkö vapaaehtoistehtäviä?

Tutustu näihin ja muihin Mikaelin vapaaehtoistehtäviin täällä tai käy lataamassa
itsellesi yli 50 tehtävää sisältä vapaaehtoistehtävien esite.

.