ETEENPÄIN USKOSSA

Säännöllinen Raamatun lukeminen ja oma aika Jumalan kanssa on uskon polttoaine ja hengellisen kasvun perusta.

Iso osa hengellistä kasvusta voi kuitenkin tapahtua vain yhdessä toisten kanssa. Alfa-kurssi, kasvukurssi, rukouskurssi ja Jeesus-koulu muodostavat yhdessä polun, jota pitkin kulkien tutustut muihin ja matkan varrella voit pohtia yhdessä toisten kanssa eteesi tulevia asioita ja saada kysymyksiisi vastauksia. Tervetuloa yhteiselle matkalle!

Alfa-kurssi

Aloittelijoille ja etsijöille

Mietitkö koskaan onko elämässä kaikki todella tässä ja haluaisit saada tietää onko Jumala olemassa? Oletko yksinäinen ja tarvitsisit lisää ystäviä? Oletko kiinnostunut kristinuskosta, mutta koet ettei kirkossa ole mitään sinulle? Mietitkö koskaan kuuleeko Jumala, jos hänelle puhuu, tai parantaako hän vielä?

Mikä ikinä sinun kysymyksesi on, Alfa-kurssi on jokaista etsijää, epäilijää, uteliasta ja juuri uskon löytänyttä varten. Tai sinua, joka et tunne seurakunnasta juuri ketään ja mietit, miten löytäisit oman porukkasi ja tutustuisi muihin. Suositulla Alfa-kurssilla tutustutaan kristinuskon perusteisiin ystävällisestä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä.

Syksyisin alkavat Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä tapaamisesta ja viikonloppuleiristä. Alfa-illat sisältävät iltapalan, musiikkia, lyhyen alustuksen sekä keskusteluhetken, jossa voit jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa.

Seuraava Alfa-kurssi alkaa syksyllä 2023.

Lataa itsellesi Mikaelin alfa-esite täältä.

Ilmoittaudu syksyn 2023 Alfaan Pasille/Hannelle:

pasi.jaakkola@evl.fi tai 040 341 7412
hanne.tuulos@evl.fi tai 040 341 7017

Kasvukurssit ja rukouskurssi

Alfan jatkoksi

Kasvukurssilla syvennetään uskon merkitystä eri elämänalueilla. Se sopii myös pidempään uskossa olleille, jotka kaipaavat hengellistä uudistumista. Kurssi pohjautuu Filippiläiskirjeeseen perustuvaan Tämä on elämää -materiaaliin ja järjestetään keväisin vuorotellen Mikaelin oman Alfa-jatkon ja rukouskurssin kanssa.

Rukouskurssi perustuu video-opetusten pohjalle, pienryhmäkeskusteluille ja totuttelemiselle yhteiseen rukoukseen. Rukouskurssia toteutamme tarpeen mukaan ja se voidaan toteuttaa joko kasvotusten tai Zoomissa. 

Sekä kasvukurssi että rukouskurssi ovat Alfa-kurssin kehittäjien laadukasta käsialaa.

Keväällä 2023 toteutamme Mikaelin oman Alfan jatkoksi sopivista teemoista koostetun Alfa-jatkokurssin, joka alkaa 14.2. (ks. erillinen mainos)
Ilmoittautua voi jo nyt: https://www.lyyti.in/mikaelkasvukurssi23
hanne.tuulos@evl.fi tai 040 341 7017

Jeesus-koulu

Syvemmälle uskoon

Sunnuntaisin klo 16 (vuoroviikoin Mikael ILTA -messun kanssa) kokoontuva Jeesus-koulu kutsuu kasvamaan opetuslapsena. Jeesus-koulu -illat sisältävät ylistystä, eri teemoja käsittelevää opetusta ja keskustelua pienryhmissä. Kerran kuussa Jeesus-koulu jatkuu yhteisöllisenä olohuoneiltana Klubi-tilassa.

Jeesus-koulu on tauolla kauden 2022-2023.