ETEENPÄIN USKOSSA

Säännöllinen Raamatun lukeminen ja oma aika Jumalan kanssa on uskon polttoaine ja hengellisen kasvun perusta.

Iso osa hengellistä kasvusta voi kuitenkin tapahtua vain yhdessä toisten kanssa. Alfa-kurssi, kasvukurssi, rukouskurssi ja Jeesus-koulu muodostavat yhdessä polun, jota pitkin kulkien tutustut muihin ja matkan varrella voit pohtia yhdessä toisten kanssa eteesi tulevia asioita ja saada kysymyksiisi vastauksia. Tervetuloa yhteiselle matkalle!

Alfa-kurssi

Aloittelijoille ja etsijöille

Mietitkö koskaan onko elämässä kaikki todella tässä ja haluaisit saada tietää onko Jumala olemassa? Oletko yksinäinen ja tarvitsisit lisää ystäviä? Oletko kiinnostunut kristinuskosta, mutta koet ettei kirkossa ole mitään sinulle? Mietitkö koskaan kuuleeko Jumala, jos hänelle puhuu, tai parantaako hän vielä?

Mikä ikinä sinun kysymyksesi on, Alfa-kurssi on jokaista etsijää, epäilijää, uteliasta ja juuri uskon löytänyttä varten. Tai sinua, joka et tunne seurakunnasta juuri ketään ja mietit, miten löytäisit oman porukkasi ja tutustuisi muihin. Suositulla Alfa-kurssilla tutustutaan kristinuskon perusteisiin ystävällisestä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä.

Syksyisin alkavat Alfa-kurssit koostuvat kymmenestä tapaamisesta ja viikonloppuleiristä. Alfa-illat sisältävät iltapalan, musiikkia, lyhyen alustuksen sekä keskusteluhetken, jossa voit jakaa omia ajatuksiasi muiden kanssa.

Lataa itsellesi Mikaelin alfa-esite täältä.

Seuraava uusi Alfa-kurssi alkaa to 26.9. klo 18 Mikaelin seurakuntakodissa (Puistok. 13).

Jo nyt voita ilmoittaa itsesi mukaan syksyn kurssille keskustaan Hannelle tai Pasille:
pasi.jaakkola@evl.fi tai 040 341 7412
hanne.tuulos@evl.fi tai 040 341 7017

Kasvukurssit ja rukouskurssi

Alfan jatkoksi

Kasvukurssilla syvennetään uskon merkitystä eri elämänalueilla. Se sopii myös pidempään uskossa olleille, jotka kaipaavat hengellistä uudistumista. Kasvukurssilla käytetään omaa materiaalia yhdistyen Filippiläiskirjeeseen perustuvaan Tämä on elämää -materiaaliin.

Rukouskurssi perustuu video-opetusten pohjalle, pienryhmäkeskusteluille ja totuttelemiselle yhteiseen rukoukseen. Rukouskurssia toteutamme tarpeen ja kysynnän mukaan ja se voidaan toteuttaa joko kasvotusten tai Zoomissa. 

Sekä Tämä on elämää Alfan jatkokurssi että rukouskurssi ovat Alfa-kurssin kehittäjien laadukasta käsialaa. Mikaelin omaa tuotantoa olevaa kasvukurssia pilotoitiin keväällä 2023 ja siitäkin tuli erittäin hyvää palautetta.

Kasvukurssi – Seuraava Alfa-kurssin jatkoksi sopiva kasvukurssi alkaa helmikuussa 2025.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset myös: hanne.tuulos@evl.fi tai 040 341 7017.

”AKTIIVI-iLLAT”

Syvemmälle uskoon – iltoja vastuunkantajille

Tarjoamme parin viikon välein Mikaelissa toimiville yhteisön vapaaehtoisille vastuunkantajille ja sellaisiksi haluaville syvemmän raamattuopetuksen ympärille rakentuvia iltoja joka toinen viikko. Illat sisältävät ylistystä, eri teemoja käsitteleviä alustuksia, rukousta yhdessä ja toistemme puolesta, keskustelua pienryhmissä ja sopivat Alfa-kurssin ja kasvukurssin käyneille buustaukseksi syvempään opetuslapseuteen ja Jeesuksen tuntemiseen. Syksyn 2024 aktiivi-illoista tieto tulee loppukesästä.