OLOHUONE – Mikaelin aikuiset

Haluamme että Mikaelissa kukaan ei jää yksin. Siksi teemme paljon muutakin yhdessä kuin kohtaamme jumalanpalveluksissa.

Mikaelissa käy paljon työikäisiä aikuisia. Järjestämme olohuoneiltoja, juhlia ja muita tapaamisia, joissa on aikaa tutustua toisiimme ja kuulla kuulumisia. Ylistysilloissa taas saa laulaa kaikessa rauhassa pitkän kaavan mukaan.

Välillä teemme yhdessä jotakin ilahduttaaksemme kotikaupunkiamme, esim. kohtaamme ihmisiä kahvipöydän äärellä lähiöissä ja kävelykadulla ja järjestämme satunnaisia hyvän mielen tempauksia. Tutustu näihin ja muihin Mikaelin vapaaehtoistehtäviin täällä tai käy lataamassa itsellesi yli 50 tehtävää sisältä vapaaehtoistehtävien esite.

Lisäksi viikolla kokoontuu pienryhmiä ja porukoita Raamatun, rukouksen tai esim. taiteen, liikunnan ja lemmikkitoiminnan äärelle. Mukaan yhteisön toimintaan pääsee myös esim. syksyisin alkavan Alfa-kurssin kautta, jolle jatkoksi keväisin pyörii kasvukurssi.

Seurakunnassa kokoontuu lisäksi aktiivinen maahanmuuttajataustaisten yhteisö. Meille on tärkeää, että jokainen löytää paikkansa, tutustuu ihmisiin ja löytää ystäviä seurakunnasta – myös yli kieli- ja kansallisuusrajojen.

Olohuoneillat

Olohuoneilloissa sunnuntaisin klo 17 tapaamme toisiamme nyyttäreiden, yhteisen jakamisen, rukouksen ja laulun äärellä.

Kevätkaudella 2024 olohuoneillat seuraavina sunnuntaina klo 17 Klubi-tilassa (Puistokadun seurakuntakodin matala sivusiipi): su 21.1., 4.2., 18.2.,. 17.3., ja 14.4.

Ylistysillat

Sinulle, joka haluat ylistää ja laulaa ilman kiirettä.
Ylistysiltoja pidetään muutamia kertoja kaudessa seurakuntakodissa ILTA -messuista tutun Mikaelove -bändin kanssa. Illoissa on myös mahdollisuus henkilökohtaiseen rukoukseen rukouspalvelijan kanssa. Ylistysilloissa on mukana aina myös joku messuyhteisön pastoreista.

Keväällä 2024 järjestämme Mikaelin seurakuntakodilla kaksi ylistysiltaa: Pe 9.2. klo 18 (Samalla Turku Ylistää -ilta sekä Mikaelin Talvipäivien starttitapahtuma) ja su 28.4. klo 17 . Suosittelemme myös Kristittyjen yhteisiä Turku ylistää -iltoja, joita järjestetään eri seurakuntien tiloissa n. kerran kuussa. Seuraa Turku ylistää iltojen omaa ilmoittelua esim. FB:ssä.

Juhlat

Seurakunnassa täytyy olla myös hauskaa. Silloin tällöin järjestämme koko yhteisön juhlia. Viime vuosien kohokohtia ovat olleet esim. syksyn Valon juhla ja messuyhteisön pikkujoulut sekä kevätkesän viihtyisät grillijuhlat ja eeppiset hippibileet.

Joulun alla eri tehtävissä mukana oleville vapaaehtoisille vastuunkantajille järjestetään omat joulujuhlansa.

Kansainvälinen kahvila

Kansainvälinen kahvila Mikonmökissä sunnuntaisin klo 17.30-20 on kohtaamispaikka niin kantasuomalaisille kuin maahanmuuttajataustaisille.

PIENRYHMIÄ

Mikaelista löydät myös pienryhmiä ja iltoja porukoita moneen lähtöön – naisille, miehille, aviopareille, vaimoille, sinulle joka haluat lukea Raamattua yhdessä toisten kanssa tai taiteilla yhdessä. Tutustu pienryhmiimme täällä!

KESÄTOIMINTAA

Piknikraamikset ovat jo monena kesänä rytmittäneet messuyhteisön kesää. Kesäraamikset pidetään aina kesäsunnuntai-iltaisin klo 17 silloin kun samaan aikaan ei ole kesämessua. Tapaamme Kupittaanpuistossa Paviljongin lähellä vaihtuvien sekä vapaaehtoisvastuunkantajien että välillä pastoreiden johdolla. Sateella tapaamme seurakuntakodin Klubi-tilassa (Puistok. 13, sisäpiha).

Kesä 2024
Piknikraamikset puistossa ovat päättyneet kesän 2023 osalta ja jatkuvat jälleen kesällä 2024 1. kesämessun jälkeisenä sunnuntaina. Olet lämpimästi tervetullut tähän kesäiseen toimintaan myös vaikka et olisi vielä käynyt Mikaelin tilaisuuksissa.

Piknikraamikset jatkuvat syksyllä 2023 Tiistairaamiksena sisätiloissa vaihtuvan vapaaehtoisen vetäjän liidaamana. Tapaamiset joka ti klo 18 seurakuntakodin klubisiivessä (käynti Puistokadulta sisäpihan kautta).

Kesämessut: Muutamana kesäisenä sunnuntaina järjestämme kesämessun, jonka jälkeen nautimme yhdessä toinen toistemme seurasta ja grilli-iltapalasta kirkonkonmäellä.

Kysy lisää

Pasi Jaakkola
pasi.jaakkola@evl.fi
030 431 7412

Hanne Tuulos
hanne.tuulos@evl.fi
040 341 7017