Sunnuntait

Mikael Aamu klo 11

Mikaelissa aamujumalanpalvelus alkaa tunnin myöhemmin, jotta useampi ehtisi mukaan. Tässä juurevassa kirkkovuoden teemoja seuraavassa Mikael AAMU -messussa klo 11 kajahtavat perinteisemmät virret ja tuttu liturgia.

Samalla messuja rakennetaan yhteisöllisemmällä ja henkilökohtaisemmalla tvistillä:
Voit kirjoittaa rukouspyyntöjä ja saada ehtoollisen aikana henkilökohtaista rukousta rukouspalvelussa. Messun päätyttyä pääset tutustumaan muihin seurakuntalaisiin kirkkokahvilla kirkon Ruusukahvilassa ja SuperSunnuntaina lounaalla seurakuntakodissa.

Mukaan messuryhmään?

Mikael AAMU -messua tehdään yhdessä seurakuntalaisten kanssa, joten halutessasi voit tulla mukaan johonkin neljästä messuryhmästä. Ryhmät toteuttavat yhdessä vuoroviikoin monenlaisia jumalanpalvelustehtäviä kolehdinkeräämisestä ehtoollisella avustamiseen. Yksi ryhmä on mukana n. kerran kuussa. Kysy lisää: hanne.tuulos@evl.fi tai 040 341 7017.

Mikael ILTA klo 16

Parillisten viikkojen sunnuntaina vietetään myös yhteisöllistä ILTA -messua, joka nivoutuu luontevasti myös osaksi kuukausittaisia SuperSunnuntai -tapahtumia. Mikael ILTA alkoi löytää muotoaan, kun aloimme kehittää 2000-luvulle sopivaa yhteisöllistä messua yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Tyyliä nuorennettiin, kulttuuria kevennettiin, sanomaa syvennettiin ja musiikkiin saatiin oma bändi, jonka nimeksi on sittemmin tullut Mikaelove. Niin syntyi Mikael ILTA (ent. Mikaelmessu), johon kuuluu innostava aloitus, varustava opetus, lapsille pyhäkoulu kolmessa eri ikäryhmässä, ehtoollinen, rukouspalvelu ja yhteinen iltapala. Ajankohtaisen tiedon messuista löydät kausiohjelmasta.

Mukaan tekemään?

Mikael ILTA on seurakuntalaisten yhdessä toteuttama.
Tule kirkon sakastiin jo klo 15 (alttarin takana, käynti edestä oikealta), niin saat helpon ja tärkeän messutehtävän esim. iltapalan valmistuksessa, ovella tervetulottamassa messuun saapuvia, pyhäkouluavustajana, jne. Klo 15 alkaen rukoilemme myös messun puolesta kirkon kryptassa.

Lisätietoja: Ole yhteydessä pastoreihin – pasi.jaakkola@evl.fi / 040 341 7412 tai hanne.tuulos@evl.fi / 040 341 7107

Mikael ILTA on myös yhteisö (ks. Olohuone)

SuperSunnuntai

Noin kerran kuussa Mikalissa järjestetään sunnuntai, jolloin seurakunnassa tapahtuu koko päivän. Voit aloittaa klo 11 alkavasta AAMU -messusta, syödä lounasta seurakuntakodissa ja sen jälkeen osallistua vaihtuvaan toimintaan kiinnostuksesi mukaan.

Aikuisille järjestetään ohjelmaa yleensä seurakuntakodin puolella ja Klubi-siivessä klo 14.30 – 16 välillä kun taas Mikonmökki muuttuu klo 14.15 alkaen Lasten- ja perheiden taloksi. Satunnaisesti lasten ja perheiden ohjelma saattaa olla ulkona tai kirkonmäellä. SuperSunnuntain lastenohjelmaan voitte tulla koko perheenä tai lapset voivat osallistua itsenäisesti. Lastentalon lopuksi on perheille välipalatarjoilu.

Päivä päättyy klo 16 alkavaan uudenmuotoiseen ja yhteisölliseen Mikael ILTA -messuun, jossa on mukana bändi. Lapsille on tarjolla saarnan aikana ikätasoiset pyhäkouluryhmät. Messun lopuksi on tarjolla iltapalaa kaikille.

Messun jälkeen Klo 17.30 avautuu Mikonmökissä (Puistokatu 13, käynti sisäpihalta) Kansainvälinen kahvila (International Cafe) jatkopaikkana niille, jotka haluavat rupatella vielä pidempään kahvikupin äärellä.

Tulevat SuperSunnuntait

Syksyn 2024 SuperSunnuntai -päivämäärät: 8.9., 6.10., 17.11. ja 8.12.

Lisätietoja:
hanne.tuulos@evl.fi / 040 341 7017