Lauma

Lapsiperheiden yhteisö

Mikaelin lapsiperheiden määrä on ollut koko ajan kasvussa ja uusien kavereiden kanssa on mukava tavata muulloinkin kuin messuissa.

Pidämme tärkeänä arvona, että lapset saavat seurakunnan kautta kristittyjä kavereita. Siksi perustimme oman porukan lapsiperheille. Kokoonnumme noin kerran kuussa Mikael ILTA -messujen ulkopuolella touhuilemaan erilaisin tavoin yhdessä.

Luvassa on hauskoja kohtaamisia lapsille vanhempineen. Tuemme kristillistä kasvatusta, retkeilemme, leikimme ja viihdymme yhdessä eri tavoin.

Kesäisin myös järjestämme suosittuja kesäleirejä, joita odotetaan innolla ja josta jäävät kenties koko kesän parhaat muistot.

Mikaelin lapsiperheiden toimintaan olet tervetullut riippumatta siitä, oletko jo käynyt Mikael ILTA -messuissa vai löysitkö meidät ensimmäistä kertaa nyt netistä. Mistä hyvänsä syystä kaipaatkin lapsinesi porukkaa, jonka kanssa touhuta ja tavata muita lapsiperheitä, tule rohkeasti mukaan.

Ryhmätoimintaa

Perhekerhot
Perhekerhoissa on ohjelmassa pieni hartaus- ja lauluhetki, askartelua ja välipalaa sekä leikkiä ja juttuseuraa. Tervetuloa kaikki taaperot, vauvat ja leikki-ikäiset yhdessä tutun aikuisen kanssa. Kerho ja kahvi/välipala on maksuton eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista.

To klo 9.30-11 Suikkilan seurakuntakodissa (Konstanzank. 1)
Pe klo 9.30-11 Mikonmökissä (Puutarhak. 24)

Äidit ja vauvat ti klo 10-12 Mikonmökissä (Puutarhak. 24)

Taivaalliset seikkailut
Pyhäkoulu Paakarlan seurakuntakodissa (Laivateollisuudenk. 28) koko perheelle sunnuntaina klo 11-12.30 seuraavasti: 29.10., 12.11., 26.11., 3.12. ja 17.12.

Metsäseikkailukerho koululaisille
To klo 14-16. Seikkailemme Suikkilan lähimetsässä leikkien ja erätaitoja oppien. Lopuksi kokoonnutaan laavulle nuotion ääreen metsähartauteen. Kerho on ilmainen. Ilmoittautuminen Lyyti-linkin kautta:

Lasten- ja perheiden talo
Mikonmökissä SuperSunnuntaiden yhteydessä su 5.11. ja 10.12. klo 14-15.45. Leikkiä, askartelua, pelailua, yhdessäoloa ja lopuksi välipalaa.

Uutta toimintaa! 12-14 -vuotiaiden oma ilta
Pe 20.10.
Yö GG:llä
Pe 18.11. Retki Maata näkyvissä -festareille
Pe xx.xx. Pikkujoulu

Kirkonmäkitapahtumat

Muutaman kerran vuodessa Mikaelin kirkonmäellä järjestetään isompi perhetapahtuma, jossa on ollut satamäärin kävijöitä. Mäeltä ja kirkosta löytyy silloin puuhaa kaiken ikäisille.

Kirkon ovet ovat auki tutustumiselle, useasti kanttori esittelee lapsille urkuja ja ympäri kirkkoa löytyy erilaisia toimintapisteitä sekä lapsille että aikuisille. Kasvomaalarin vastaanotollakin kannattaa käväistä. Pääsiäisen aikaan ohjelmassa on usein ollut draamallinen pääsiäisvaellus.

Pihalla odottavat esimerkiksi kiltit rapsuttelukoirat hellijöitään ja liikunnallinen rastirata kutsuu lapsia ja lapsenmielisiä. Joka kerta on myös tarjoilua, kuten grillimakkaraa tai vohveleita.

Suosittuja vieraita menneissä Kirkonmäki-tapahtumissa ovat olleet mm. paloauto, pomppulinna, poliisihevoset, vetokoirat, ratsastusponit ja tanssivat koirat.

Kysy lisää

Pasi Jaakkola
pasi.jaakkola@evl.fi tai 030 341 7412

Jessica Artukka
jessica.artukka@evl.fi tai 040 341 7387

Leena Malmivirta (Lauma)
leena.malmivirta@evl.fi tai 040 341 7399

Elina Westergård
elina.westergard@evl.fi tai 040 341 7385

Nähdään!